top of page
Åpen bok

Historien bak Achilles

I Norge:

Historien bak Achilles i Norge er at den ble stiftet av Ketil Moe. Han er en norsk frontfigur for funksjonshemmede, kjent både nasjonalt og internasjonalt for sin heroiske kamp mot sykdommen cystisk fibrose. Han fullførte også New York City Marathon fra 1983 til 1999, i alt 14 ganger, de to siste år med transplanterte lunger, som den første i verden. Ledsagere var Grete Waitz, Johann Olav Koss og hans fysioterapeut Finn Bendixen. Ketil Moe døde like etter sitt siste maratonløp på grunn av sepsis, nesten 33 år gammel.

Terje Midberg overtok ledelsen i Achilles Norway 1999 og var leder fram til 2009, da han måtte gi seg av helsemessige årsaker. Nåværende leder Bedir Yiyit overtok etter han i 2009.

I 2012 tok Bedir Yiyit initiativet til å danne et styre. Styret ble dannet 14. november 2012 og Achilles ble registrert som en organisasjon Brønnøysundregisteret 19. januar 2013.

Internasjonalt:

Achilles International, en global organisasjon som opererer i 25 land, inkludert USA, forvandler livene til mennesker med nedsatt funksjonsevne gjennom atletiske programmer og sosial tilknytning. Siden grunnleggelsen i 1983 har vi gitt over 150 000 idrettsutøvere i alle aldre og evner til å delta i utholdenhetsarrangementer over hele verden.

Achilles Internationals portefølje av programmer inkluderer Achilles Freedom Team som betjener såret militært personell og veteraner; Achilles Kids som tilbyr trening, løpsmuligheter og et skoleprogram for barn med funksjonshemninger; TriAchilles Team som utvider løpeprogrammet vårt til sykling og svømming; Achilles Chapter treningsøkter; og vårt signatur Hope & Possibility® løp som finner sted i flere byer over hele verden.

Mens programmene våre setter søkelys på å løpe, har vårt hovedmål alltid vært å bringe håp, inspirasjon, idrettsglede og prestasjonsfølelse til alle.

bottom of page