10 tips for å slappe av

Oppdatert: juni 10

Det kan være vanskelig å finne tid til å slappe av. Med jobb, familie og hektiske sosiale liv kan det være vanskelig å ta seg tid til å slappe av. Heldigvis er det mange måter å gjøre avslapning til en del av hverdagen din, her er 10 av dem.Tips 1: Spis riktig

Mange av oss strekker oss etter mat når vi er stresset. Det er visse matvarer som kan faktisk hjelpe oss til å slappe av. Mat som inneholder tryptofan, en essensiell aminosyre, er flott å fylle på når du trenger å roe ned eller koble av. Næringsstoffet bidrar til å øke serotoninnivået som kan øke humøret ditt, og melatonin, som kan bidra til å indusere søvn. God tryptofanrik mat inkluderer nøtter, ost, kalkun, kylling og soyabønner.


Tips 2: Bli aktiv

Hvis du føler deg stresset, er en av de beste tingene du kan gjøre å løpe eller stikke innom treningsstudioet. Selv om du kanskje føler deg mer tilbøyelig til å komme deg foran TV-en for å slappe av, er trening perfekt for å frigjøre humørsvingende kjemikalier som endorfiner og anandamide, noe som kan bidra til å redusere angst og øke mentalt velvære. I tillegg til å ha stor effekt på humøret og stressnivået, er trening også bra for å ta tankene dine av problemer og bidra til å indusere søvn.


Tips 3: Ta dype åndedrag

Hvis du har kort tid, er en av de raskeste måtene å slappe av å trekke pusten dypt.


Angst kan føre til at folk puster raskere enn normalt, og å ta dype, sakte pust kan være et effektivt hjelpemiddel for avslapning. Hvis du ofte føler deg engstelig eller stresset, kan det være nyttig å gjennomføre dyp pusting i din vanlige rutine ved å gjøre pusteøvelser regelmessig eller delta i en yoga-, pilates- eller meditasjonskurs; som alle bruker dyp pusting for å fremme avslapning og velvære.


Tips 4: Bruk musikk

Mange av oss er klar over at å lytte til favorittmusikken vår gir oss godt humør, og studier har nå funnet at musikk også er bra for stress. Ulike studier har indikert en sterk sammenheng mellom musikk og senket stressnivå i hverdagen, mens forskning også har indikert at musikk kan senke ekstreme nivåer av stress hos personer som blir operert, kritisk syke pasienter og gravide. I stedet for å oppsøke "avslappende" musikksjangre, er det best å følge din individuelle smak og velge hvilken type musikk som styrker humøret ditt.


Tips 5: Kos deg

Gode ​​nyheter for mange er at sjokolade - en av verdens mest populære komfortmat - også er en god beroligende mat. Sjokolade inneholder mye magnesium - noe som kan hjelpe til med avslapning - og inneholder også anandamide, en nevrotransmitter som kan hjelpe deg til å oppleve en følelse av ro. Med høye nivåer av fenyletylamin øker sjokolade også endorfinnivået, så desto mer grunn til å koble av med favoritt sjokoladebehandlingen.


Tips 6: Gi en klem

Å ha en klem er en kjent stemningsforsterker, og forskningsresultater publisert i Psychosomatic Medicine har forsterket det vi visste hele tiden - at det å ha en god gammel kos er flott for å redusere stress. Å ha fysisk kontakt har vist seg å øke nivåene av oxytocin - "kjærlighetshormonet" - og lavere nivåer av stresshormon kortisol, noe som gir oss en mer avslappet tankegang. Menneskelig hengivenhet er ikke den eneste typen som teller, men det å eie et kjæledyr har også vært knyttet til senket stressnivå, noe som betyr at det å leke med kjæledyret ditt kan være en fin måte å slappe av etter jobb.


Tips 7: Skjem deg selv bort

En av de beste - og mest luksuriøse - måtene å slappe av på er å unne deg et sted å skjemme bort. Hvis budsjettet ditt strekker seg til det, kan du få noen andre til å skjemme deg bort ved å dra til et helsestudio eller en skjønnhetssalong for å få en massasje, ansiktsbehandling eller skjønnhetsbehandling etter eget valg. Alternativt kan du unne deg litt DIY-velvære ved å kjøre deg et bad, tenne lys og ligge tilbake med en avslappende ansiktsmaske og litt beroligende musikk.


Tips 8: Hvorfor ikke le litt

Latter er kjent for sine terapeutiske effekter, og mange steder tilbyr nå latterterapi eller latter yogaklasser til de som ønsker å øke helsen og humøret. Studier har faktisk funnet at selv forventning om latter kan hjelpe oss til å slappe av ved å løfte humøret og redusere stressnivået i kroppen. Hvis du er seriøs med avslapningen din, kan du vurdere å delta på en latterkurs, men å slappe av med en morsom film, bok eller venn er et like flott alternativ for å hjelpe deg med å slappe av.


Tips 9: Prøv aromaterapi

For å virkelig få mest mulig ut av sansene dine, gjør hjemmet ditt til et avslappende fristed med et duftlys eller noen avslappende essensielle oljer. Noen gode essensielle oljer for avslapning inkluderer kamille, lavendel, neroli, bergamott. Bruk disse oljene for å hjelpe deg med å slappe av ved å tilsette et par dråper i et bad, brenne i en oljebrenner eller tilsette (sparsomt) til vann for å bruke som romspray.


Tips 10: Prøv aromaterapi

Det er forskjellige ting du kan gjøre for å hjelpe deg med å slappe av. Men hvis du ikke er helt til stede i øyeblikket, er det lite sannsynlig at du vil dra full nytte av noen avslappingsteknikker. Hvis du synes det er vanskelig å slå av stresset ditt og avvise tidligere angrer eller fremtidige bekymringer, kan du prøve å lage en liste over alt som må gjøres eller tenkes på et senere tidspunkt, angi et tidspunkt og en dato for å håndtere hvert element, så slå av tankene dine, kast bekymringene dine til side, og fokuser nå på å bare nyte øyeblikket.

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle